Site Overlay
Apfelstrudel invriezen

Apfelstrudel invriezen

Apfelstrudel invriezen is natuurlijk mogelijk, een goede manier om dit heerlijke Oostenrijkse gebak langer houdbaar te maken.

Het is eigenlijk een soort appeltaart, maar dan net even iets anders. Vooral het deeg is anders, en soms wordt de apfelstrudel ook gemaakt met noten of met rozijnen.

Voor het invriezen maakt dit op zich helemaal niets uit, zolang je het gebak maar op de juiste manier invriest.

Ook kun je vers gemaakte apfelstrudel van de bakker invriezen, maar een tweede keer invriezen is niet mogelijk.

Hoe Apfelstrudel invriezen?

Apfelstrudel invriezen, zelf gemaakt of van de bakker. Het volgende is belangrijk bij het invriezen:

Gang Brood en taart
Keuken Internationaal
Trefwoord Apfelstrudel invriezen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 0 minuten
Vriestijd 1 dag
Porties 1 Portie
calorieën 274 kcal

Ingrediënten

  • 1 Stuk apfelstrudel

Instructies

  1. Als je de apfelstrudel zelf hebt gemaakt, dan moet het gebak eerst afkoelen tot op kamertemperatuur.
  2. Verpakken in diepvriesbakken. In diepvrieszakken bestaat de kans dat de apfelstrudel verkreukeld uit de vriezer komt, zakken zijn dus minder geschikt.

  3. Luchtdicht afsluiten en voorzien van label met naam en datum.

  4. Minimaal 24 uur in de vriezer laten invriezen.

Mij Hoe ik apfelstrudel invries?

Apfelstrudel invriezen is een kunst op zich, maar het is een geweldige manier om dit heerlijke gebak langer te bewaren. Ik ben dol op Apfelstrudel en het idee om er altijd een voorraadje van in de vriezer te hebben, spreekt me enorm aan. Het begint allemaal met het juiste moment om de strudel in te vriezen. Zodra hij is afgekoeld, wikkel ik hem zorgvuldig in een dubbele laag huishoudfolie. Dit zorgt ervoor dat hij beschermd is tegen vriesbrand en zijn smaak behoudt.

Eens verpakt, leg ik de strudel in een luchtdichte bak of een diepvrieszak. Ik noteer altijd de datum erop, zodat ik precies weet hoe lang hij in de vriezer ligt. Als ik dan later trek krijg in een stukje Apfelstrudel, haal ik hem uit de vriezer en laat ik hem rustig ontdooien in de koelkast. Dit proces zorgt ervoor dat de textuur en smaak optimaal blijven. Daarna verwarm ik hem kort in de oven, zodat hij weer lekker knapperig wordt.

Het mooie van ingevroren Apfelstrudel is dat ik op elk gewenst moment kan genieten van een vers stukje. Of het nu onverwacht bezoek is of een spontane trek in iets zoets, mijn vriezer biedt altijd uitkomst. Het gemak en de smaak van de strudel blijven perfect bewaard, en het invriezen is verrassend eenvoudig. Zo kan ik altijd genieten van mijn favoriete gebak, zonder dat ik steeds opnieuw in de keuken hoef te staan.

Apfelstrudel ontdooien en bereiden

Apfelstrudel kun je het beste in de koelkast laten ontdooien, bij voorkeur in de diepvriesbak waarin het is ingevroren.

Hou de deksel tijdens het ontdooien afgesloten.

Op deze manier blijft het appelgebak beschermd, en blijft structuur en smaak zoveel mogelijk bewaard.

Hoelang kun je Apfelstrudel bewaren?

Ingevroren apfelstrudel kun je ongeveer 3 maanden in de vriezer bewaren.

In de koelkast blijft het gebak twee tot drie dagen goed, mits het niet open in de koelkast staat, maar afgedekt is. Ander zou het gebak kunnen uitdrogen.

Apfelstrudel langer bewaren met behulp van vacumeren

Het vacuüm verpakken kan helpen om de versheid en smaak langer te behouden. Hier zijn enkele stappen en tips om Apfelstrudel te vacumeren:

  1. Laat het volledig afkoelen voordat je begint met vacumeren. Dit voorkomt condensatie in de verpakking, wat de kwaliteit van de strudel kan aantasten.
  2. Snij het in porties die geschikt zijn voor één keer gebruik. Dit maakt het gemakkelijker om alleen de hoeveelheid te ontdooien die je nodig hebt.
  3. Plaats elke portie in een vacumeerzak die geschikt is voor gebruik in de vriezer. Zorg ervoor dat de zak groot genoeg is om de strudel volledig te bedekken.
  4. Volg de instructies van de fabrikant om de vacumeerzakken goed te sealen. Zorg ervoor dat alle lucht uit de zak wordt verwijderd om een goede afdichting te garanderen.
  5. Label elke vacumeerzak met de inhoud en de datum waarop deze is ingevroren. Dit helpt je bij het bijhouden van de houdbaarheid van de strudel.
  6. Plaats de vacumeerzakken in de vriezer en zorg ervoor dat ze plat liggen om ruimte te besparen.
  7. Om het te gebruiken, laat je hem langzaam ontdooien in de koelkast. Verwarm de ontdooide strudel vervolgens in de oven op een lage temperatuur tot hij warm is.

Door Apfelstrudel vacuüm te verpakken voordat je hem invriest, blijft de smaak en textuur beter behouden en kun je de strudel langer bewaren.

Mij Mijn advies en tips?

  1. In plaats van je apfelstrudel direct in een plastic zak te stoppen, wikkel hem eerst in bakpapier. Dit helpt om de knapperigheid van het deeg te behouden en voorkomt dat het vochtig wordt in de vriezer.
  2. Snij je apfelstrudel in individuele porties voordat je hem invriest. Dit maakt het makkelijker om precies de hoeveelheid te ontdooien die je nodig hebt, zonder dat je de hele strudel hoeft te ontdooien en weer in te vriezen.
  3. Hoewel het verleidelijk kan zijn om aluminiumfolie te gebruiken, kan dit de smaak van je apfelstrudel beïnvloeden. Gebruik liever plasticfolie of een diepvriesbestendige bak om de versheid te behouden.
  4. Strooi een dun laagje suiker over de apfelstrudel voordat je hem invriest. Dit helpt om de zoetheid te behouden en voorkomt dat het deeg zijn knapperigheid verliest.
  5. Plaats je apfelstrudel eerst op een bakplaat en zet deze ongeveer een uur in de vriezer. Zodra de strudel hard is, kun je hem overplaatsen naar een luchtdichte zak of bak. Dit voorkomt dat de stukken aan elkaar plakken.
  6. Als je een vacuümmachine hebt, gebruik deze dan om je apfelstrudel in te vriezen. Dit verwijdert alle lucht uit de verpakking en helpt om vriesbrand te voorkomen, waardoor de strudel langer vers blijft.
  7. Vergeet niet om de verpakking te labelen met de datum waarop je de apfelstrudel hebt ingevroren. Zo weet je precies hoelang hij al in de vriezer ligt en kun je ervoor zorgen dat je hem op tijd opmaakt.
  8. Laat je apfelstrudel langzaam ontdooien in de koelkast, in plaats van op kamertemperatuur. Dit helpt om de structuur en smaak te behouden. Verwarm hem daarna kort in de oven voor het beste resultaat.

Veelgestelde vragen

Kan ik apfelstrudel invriezen?
Ja, je kunt het gebak invriezen om het langer vers te houden.

Hoe moet ik apfelstrudel invriezen?
Wikkel het individueel in plasticfolie of aluminiumfolie en plaats het vervolgens in een luchtdichte diepvrieszak of diepvriesbak.

Hoelang kan ik apfelstrudel invriezen?
Het kan tot ongeveer 2-3 maanden worden ingevroren zonder dat de kwaliteit merkbaar achteruitgaat.

Hoe kan ik bevroren apfelstrudel ontdooien?
Het beste is om bevroren gebak langzaam in de koelkast te laten ontdooien gedurende enkele uren of ‘s nachts.

Kan ik bevroren apfelstrudel rechtstreeks opwarmen?
Ja, je kunt het rechtstreeks in de oven opwarmen. Verwarm de oven voor op ongeveer 160-180 graden Celsius en verwarm de apfelstrudel gedurende 15 tot 20 minuten, of tot het volledig opgewarmd is.

Hoe behoud ik de kwaliteit van apfelstrudel na het invriezen?
Zorg ervoor dat je het goed verpakt is om vriesbrand en vochtverlies te voorkomen. Ontdooi het langzaam en warm het voorzichtig op om de beste textuur te behouden.

Kan ik apfelstrudel na het opwarmen opnieuw invriezen?
Het wordt niet aanbevolen om opnieuw ingevroren gebak opnieuw in te vriezen, omdat dit de textuur en smaak kan aantasten. Het is het beste om alleen de hoeveelheid apfelstrudel te ontdooien die je van plan bent te consumeren.

Wilhelmus Hengstmengel

Wilhelmus Hengstmengel

Auteur en kok

Als kok weet Wilhelmus Hengstmengel als geen ander lekker eten begint bij het op de jusite Manier bewaren van levensmiddelen. Hij heeft inmiddels ruim 15 jaar ervaring in de keuken (dus ook met het bewaren en invriezen van onder andere groente, fruit, vlees, vis, en gerechten), en schrijft artikelen en recepten voor diverse Nederlandstalige receptensites (onder andere deze site), en enkele Duitstalige receptensites. Als oud groenteboer weet hij veel over groenten en fruit, en door het veelvuldig koken ook veel over de bereiding van vlees en vis. En natuurlijk over het langer goed houden van voedingsmiddelen. Hij heeft een passie voor het schrijven over simpele gerechten en kookmethoden. is een geboren Rotterdammer, maar vandaag de dag een echte Tiroler en Wereldburger. Bewaren en invriezen is over de hele wereld nagenoeg hetzelfde, maar toch soms net even anders.

Author: Wilhelmus Hengstmengel

Als kok weet Wilhelmus Hengstmengel als geen ander lekker eten begint bij het op de jusite Manier bewaren van levensmiddelen. Hij heeft inmiddels ruim 15 jaar ervaring in de keuken (dus ook met het bewaren en invriezen van onder andere groente, fruit, vlees, vis, en gerechten), en schrijft artikelen en recepten voor diverse Nederlandstalige receptensites (onder andere deze site), en enkele Duitstalige receptensites. Als oud groenteboer weet hij veel over groenten en fruit, en door het veelvuldig koken ook veel over de bereiding van vlees en vis. En natuurlijk over het langer goed houden van voedingsmiddelen. Hij heeft een passie voor het schrijven over simpele gerechten en kookmethoden. is een geboren Rotterdammer, maar vandaag de dag een echte Tiroler en Wereldburger. Bewaren en invriezen is over de hele wereld nagenoeg hetzelfde, maar toch soms net even anders.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept