Site Overlay
Goulash invriezen

Goulash invriezen

Goulash invriezen is net als bij veel andere stoofschotels goed mogelijk, en eigenlijk gewoon een ideale manier om de goulash langer houdbaar te maken.

Daarbij maakt het vanzelfsprekend niets uit of je alleen een restje wilt invriezen, of gewoon een grote pan goulash wilt maken speciaal om het gerecht voor laten te gebruiken.

Daarbij maakt het bovendien niet veel uit of je het gerecht inclusief rijst wilt invriezen, of puur de goulash. Hoewel de rijst wel een andere houdbaarheid heeft, daar moet je dan wel op letten.

Hoe Goulash invriezen?

Bij goulash invriezen kun je het beste het gerecht zonder rijst invriezen. Rijst heb je immers snel gemaakt en is in droge vorm veel langer houdbaar.

Het volgende is belangrijk bij het invriezen:

Gang Gerechten
Keuken Internationaal
Trefwoord goulash invriezen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Vriestijd 1 dag
Totale tijd 1 dag 10 minuten
Porties 4 Personen
calorieën 204 kcal

Ingrediënten

  • 1 Kilo Goulash

Instructies

  1. Haal eventuele laurierblaadjes uit de goulash en laat het gerecht tot op minimaal kamertemperatuur afkoelen.

  2. Verpak het gerecht in diepvriesbakken of diepvrieszakjes.

  3. Plaats er een etiket op met naam en de datum waarop het werd ingevroren.

  4. Laat de goulash minimaal 24 uur invriezen.

Mij Hoe ik goulash invries?

Wanneer ik goulash maak, zorg ik ervoor dat het goed afkoelt voordat ik het invries. Nadat het koken voltooid is, laat ik het een tijdje staan om de warmte te laten ontsnappen. Ik houd de pan zonder deksel zodat het sneller afkoelt. Terwijl de goulash afkoelt, zorg ik ervoor dat ik schone en luchtdichte bakken klaar heb staan.

Zodra de goulash voldoende is afgekoeld, verdeel ik het in porties die geschikt zijn voor mijn gebruik. Ik doe de goulash in de bakken en zorg ervoor dat er niet te veel lucht in zit voordat ik de deksels goed sluit.

Vervolgens label ik de bakken met de datum en inhoud, zodat ik altijd weet wanneer ik het heb ingevroren. Dan plaats ik de bakken in de vriezer, netjes gestapeld zodat ik er gemakkelijk bij kan wanneer ik zin heb in een snelle en smaakvolle maaltijd. De goulash blijft zo goed bewaard en behoudt zijn heerlijke smaak.

Goulash ontdooien en bereiden

Goulash kun je op twee verschillende manier gebruiken uit de vriezer.

Natuurlijk allereerst rustig laten ontdooien in de koelkast.

De tweede methode is direct vanuit de vriezer opwarmen in magnetron, airfryer of in een pan.

Zorg er wel voor dat je het gerecht niet te snel opwarmd. Dan kan de saus gaan schiften.

Hoelang kun je goulash bewaren?

Goulash kun je in de vriezer drie tot vijf maanden bewaren. Kijk wel uit voor vriesbrand, want rundvlees is wat dat betreft best wel kwetsbaar.

In de koelkast kun je goulash nog één tot twee dagen goed houden, maar de smaak is één dag in de koelkast het lekkerste.

Goulash langer bewaren met behulp van vacumeren.

Het vacuüm verpakken van goulash in een vacuümzak is mogelijk. Hier zijn de stappen om goulash langer vers te houden met behulp van vacumeren:

  1. Laat de goulash volledig afkoelen tot kamertemperatuur.
  2. Schep de goulash in een geschikte vacuümzak en zorg ervoor dat de zak niet te vol is om morsen tijdens het vacuümproces te voorkomen.
  3. Sluit de vacuümzak volgens de instructies van het apparaat en zorg ervoor dat deze goed is afgesloten.
  4. Start het vacuümproces en laat het apparaat de lucht uit de zak verwijderen.
  5. Zodra het vacuümproces is voltooid, sluit je de zak goed af.
  6. Bewaar de vacuüm verpakte goulash in de koelkast of vriezer om deze langer vers te houden.

Door het vacuüm verpakken van de goulash wordt de blootstelling aan lucht geminimaliseerd, waardoor oxidatie wordt verminderd en de goulash langer vers blijft. Let op dat het vacuümproces de smaken en texturen van de goulash niet beïnvloedt, maar juist helpt om de kwaliteit te behouden.

Mij Mijn advies en tips?

  1. Voordat je goulash invriest, verdeel het in porties die je waarschijnlijk per keer zult gebruiken. Dit maakt het ontdooien en opwarmen veel gemakkelijker en je hoeft niet meer te ontdooien dan je nodig hebt.
  2. Een handige manier om goulash in porties in te vriezen is door siliconen bakvormen voor muffins te gebruiken. Vul de vormen met goulash, laat ze bevriezen, en haal ze daarna uit de vormen om in diepvrieszakken of diepvriesbakjes te bewaren. Dit maakt het eenvoudig om kleine porties te ontdooien.
  3. Als je goulash vaak met rijst of aardappelen eet, overweeg dan om deze bijgerechten alvast mee in te vriezen. Dit bespaart tijd en zorgt ervoor dat je maaltijd in één keer klaar is.
  4. Voordat je goulash invriest, zorg ervoor dat deze volledig is afgekoeld. Dit voorkomt condensatie en ijskristallen, die de textuur en smaak van de goulash kunnen beïnvloeden.
  5. Gebruik diepvrieszakken en zorg ervoor dat je zoveel mogelijk lucht uit de zakken haalt voordat je ze afsluit. Minder lucht betekent minder kans op vriesbrand, wat de kwaliteit van je goulash kan verminderen.
  6. Vergeet niet om je ingevroren goulash te labelen met de datum en inhoud. Dit helpt je om te weten hoelang het al in de vriezer ligt en voorkomt verwarring over wat er in de zakken of bakjes zit.
  7. Als je diepvrieszakken gebruikt, leg ze dan plat in de vriezer om ruimte te besparen en voor een gelijkmatigere bevriezing. Platte verpakkingen ontdooien ook sneller dan dikke blokken.
  8. Als je goulash met verse kruiden hebt gemaakt, kun je deze apart invriezen in ijsblokjesvormen. Voeg de kruidenblokjes later toe aan de opgewarmde goulash om de verse smaak te behouden.
  9. Voor de beste smaak en textuur, laat je de goulash langzaam ontdooien in de koelkast. Dit duurt langer, maar voorkomt dat de goulash papperig wordt en helpt om de oorspronkelijke smaak en structuur te behouden.

Kun je goulash bevroren gebruiken?


Ja, je kunt bevroren goulash gebruiken in recepten. Het bevroren houden van goulash kan een handige manier zijn om het langer te bewaren en gemakkelijk te kunnen gebruiken wanneer je het nodig hebt. Wanneer je bevroren goulash gebruikt, moet je wellicht de kooktijd iets aanpassen, aangezien bevroren gerechten over het algemeen langer duren om volledig op te warmen en te gaar te worden. Zorg er ook voor dat je de goulash grondig verwarmt om ervoor te zorgen dat het veilig is om te consumeren. Over het algemeen kun je bevroren goulash op dezelfde manier gebruiken als verse goulash in recepten.

Veelgestelde vragen

Kan ik goulash invriezen?
Ja, goulash kan uitstekend worden ingevroren. Het is een gerecht dat zich goed leent voor invriezen en opnieuw verwarmen.

Hoelang kan ik goulash in de vriezer bewaren?
Over het algemeen kun je goulash tot ongeveer 3 maanden in de vriezer bewaren en nog steeds goede kwaliteit behouden.

Moet ik de goulash laten afkoelen voordat ik het invries?
Ja, het is het beste om de goulash eerst volledig te laten afkoelen voordat je het in de vriezer plaatst. Dit helpt om condensatie te voorkomen en de vorming van ijskristallen te minimaliseren.

Wat is de beste manier om goulash in te vriezen?
Verdeel de goulash in porties die je normaal gesproken zou willen eten en plaats deze in luchtdichte diepvriesbakken of diepvrieszakken. Zorg ervoor dat je de lucht eruit drukt om vriesbrand te voorkomen.

Moet ik iets speciaals doen bij het ontdooien van goulash?
Het beste is om de goulash langzaam in de koelkast te laten ontdooien. Hierdoor kan het gelijkmatig ontdooien en behoudt het de beste kwaliteit.

Kan ik goulash na het ontdooien opnieuw invriezen?
Het wordt niet aanbevolen om goulash opnieuw in te vriezen nadat het eenmaal ontdooid is, omdat dit de kwaliteit van het gerecht kan verminderen en het risico op bacteriële groei kan vergroten.

Hoe kan ik goulash het beste opwarmen na het ontdooien?
Goulash kan eenvoudig worden opgewarmd op het fornuis, in de magnetron of in de oven. Zorg ervoor dat het volledig is opgewarmd tot een veilige temperatuur van minstens 74 °C om eventuele bacteriën te doden.

Wilhelmus Hengstmengel

Wilhelmus Hengstmengel

Auteur en kok

Als kok weet Wilhelmus Hengstmengel als geen ander lekker eten begint bij het op de jusite Manier bewaren van levensmiddelen. Hij heeft inmiddels ruim 15 jaar ervaring in de keuken (dus ook met het bewaren en invriezen van onder andere groente, fruit, vlees, vis, en gerechten), en schrijft artikelen en recepten voor diverse Nederlandstalige receptensites (onder andere deze site), en enkele Duitstalige receptensites. Als oud groenteboer weet hij veel over groenten en fruit, en door het veelvuldig koken ook veel over de bereiding van vlees en vis. En natuurlijk over het langer goed houden van voedingsmiddelen. Hij heeft een passie voor het schrijven over simpele gerechten en kookmethoden. is een geboren Rotterdammer, maar vandaag de dag een echte Tiroler en Wereldburger. Bewaren en invriezen is over de hele wereld nagenoeg hetzelfde, maar toch soms net even anders.

Author: Wilhelmus Hengstmengel

Als kok weet Wilhelmus Hengstmengel als geen ander lekker eten begint bij het op de jusite Manier bewaren van levensmiddelen. Hij heeft inmiddels ruim 15 jaar ervaring in de keuken (dus ook met het bewaren en invriezen van onder andere groente, fruit, vlees, vis, en gerechten), en schrijft artikelen en recepten voor diverse Nederlandstalige receptensites (onder andere deze site), en enkele Duitstalige receptensites. Als oud groenteboer weet hij veel over groenten en fruit, en door het veelvuldig koken ook veel over de bereiding van vlees en vis. En natuurlijk over het langer goed houden van voedingsmiddelen. Hij heeft een passie voor het schrijven over simpele gerechten en kookmethoden. is een geboren Rotterdammer, maar vandaag de dag een echte Tiroler en Wereldburger. Bewaren en invriezen is over de hele wereld nagenoeg hetzelfde, maar toch soms net even anders.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept