Site Overlay
Hamburger invriezen

Hamburger invriezen

Hamburger invriezen, een prima manier om een kant-en-klaar gekochte hamburger, of een geheel zelf gemaakte hamburger, langer houdbaar te maken.

Het maakt overigens in het geheel niets uit of de hamburger gekocht is of zelf gemaakt is. De bewaarduur is zowel in de koelkast als ingevroren exact hetzelfde.

We bedoelen dan vanzelfsprekend een nog niet gebakken hamburger, hoewel je ook een reeds gebakken hamburger in kunt vriezen.

Je kunt zelfs een broodje hamburger gewoon invriezen.

Hoe Hamburger invriezen?

Hamburger invriezen doe je door het vlees op de juiste manier te verpakken, en als je meerdere hamburgers wilt invriezen doe je dan ook tussen de hamburgers een velletje vetvrij papier. Zo kunnen de hamburger in de vriezer minde makkelijk aan elkaar vast vriezen. Het volgende is belangrijk bij het invriezen:

Gang Vlees
Keuken Internationaal
Trefwoord Hamburger invriezen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 0 minuten
Vriestijd 1 uur 5 minuten
Totale tijd 1 uur 10 minuten
Porties 4 Personen
calorieën 178 kcal

Ingrediënten

  • 4 Hamburgers

Instructies

  1. Knip uit een vel vetvrij papier, bakpapier kan ook worden gebruikt, stukken die iets groter zijn dan het vlees.

  2. Leg tussen twee hamburger telkens een vel vetvrij papier of bakpapier.

  3. In een diepvriesbak of in een diepvrieszak verpakken, luchtdicht afsluiten, en erop vermelden met een etiket of label wat er in verpakt is, en wanneer de datum was. Zo weet je wanneer het opgemaakt moet worden voordat het bederft.

  4. Als je een vriezer hebt met een vak voor invriezen, is dat de perfecte plek om het vlees in te vriezen.

  5. Minimaal 24 uur invriezen.

Mij Hoe ik hamburger invries?

Hamburger invriezen is een kunst op zich. Ik ben dol op hamburgers en wil altijd een voorraad in mijn vriezer hebben voor die momenten dat ik trek heb in een snelle, smakelijke maaltijd. Het begint allemaal met de juiste voorbereidingen. Eerst zorg ik ervoor dat mijn hamburgers goed gekruid zijn en perfect gevormd. Daarna leg ik ze op een bakplaat bekleed met bakpapier, zodat ze niet aan elkaar plakken tijdens het invriezen.

Eenmaal bevroren, verpak ik de hamburgers individueel in plasticfolie of vrieszakken. Dit helpt niet alleen om vriesbrand te voorkomen, maar maakt het ook gemakkelijk om precies de hoeveelheid te pakken die ik nodig heb zonder de rest te ontdooien. Ik label de verpakkingen met de datum, zodat ik weet hoelang ze al in de vriezer liggen. Hoewel bevroren hamburgers vrij lang houdbaar zijn, probeer ik ze binnen een paar maanden op te eten voor de beste smaak en textuur.

Als ik trek heb in een hamburger, haal ik er een uit de vriezer en laat ik hem langzaam ontdooien in de koelkast. Dit kost wat tijd, maar het resultaat is de moeite waard. Eenmaal ontdooid, bak ik de hamburger zoals gewoonlijk, en het smaakt bijna net zo vers als de dag dat ik hem maakte. Het gemak en de heerlijke smaak van een goed bevroren en ontdooide hamburger maken het absoluut de moeite waard om een voorraadje aan te leggen. Zo heb ik altijd een smakelijke maaltijd binnen handbereik, zonder dat ik elke keer opnieuw moet koken.

Hamburger ontdooien en bereiden

Hamburgers kun je het beste in de koelkast laten ontdooien. Door langzaam te laten ontdooien blijven smaak en textuur beter behouden.

De hamburger kun je bakken als deze helemaal ontdooid is. Bak je het vlees voor de tijd, kan de hamburger op de ene plek gaar zijn, en op een andere plek nog rauw.

Dat is niet lekker, maar het is ook iets wat niet aan te bevelen is. Rauw vlees kan immers ongezond zijn.

Hoelang kun je een Hamburger bewaren?

In de koelkast kun je een nog niet gebakken hamburger een dag bewaren. Het is rauw vlees, en kan beter meteen gebakken worden. Het vlees moet dan bij voorkeur in vetvrij papier, of in huishoudfolie verpakt worden.

Een gebakken hamburger kun je nog maximaal 2 dagen in de koelkast bewaren. Ook weer goed verpakt vanzelfsprekend.

Ingevroren hamburgers kun je in de vriezer ongeveer een maand bewaren.

Hamburgers langer bewaren met behulp van vacumeren.

Hamburgers zijn geschikt om te vacumeren. Hierdoor blijven ze langer vers en wordt vriesbrand voorkomen. Als je hamburgers vacumeert en in de koelkast bewaart, zijn ze doorgaans tot 3 tot 4 dagen houdbaar. In de vriezer kunnen vacuümverpakte hamburgers tot 6 maanden tot een jaar worden bewaard zonder dat de kwaliteit significant achteruitgaat, mits ze op de juiste manier zijn verpakt en opgeslagen. Zorg ervoor dat de hamburgers volledig zijn afgekoeld voordat je ze vacumeert en bewaart, en dat ze goed zijn verpakt om luchtdicht te zijn.

Mij Mijn advies en tips?

  1. In plaats van alle hamburgers samen in een grote zak te doen, kun je ze beter in afzonderlijke porties invriezen. Pak elke hamburger in plasticfolie of vetvrij papier in en plaats ze dan in een diepvrieszak. Dit voorkomt dat ze aan elkaar kleven en maakt het makkelijker om later de exacte hoeveelheid te ontdooien die je nodig hebt.
  2. Een vacuümmachine is niet alleen handig voor vlees, maar ook perfect voor hamburgers. Door de hamburgers vacuüm te verpakken, verwijder je alle lucht, wat vriesbrand voorkomt. Dit zorgt ervoor dat je hamburgers langer vers blijven en hun smaak behouden.
  3. Leg de hamburgers eerst op een bakplaat bekleed met bakpapier en vries ze in totdat ze stevig zijn. Zodra ze bevroren zijn, kun je ze in een diepvrieszak doen. Dit voorkomt dat de hamburgers aan elkaar blijven plakken en maakt het makkelijker om er een per keer uit te halen.
  4. Voeg kruiden en specerijen aan je hamburger toe voordat je ze invriest. Dit geeft de smaak de tijd om in het vlees te trekken tijdens het invriezen en het ontdooien, waardoor je burgers smaakvoller worden wanneer je ze gaat koken.
  5. Schrijf de datum waarop je de hamburgers hebt ingevroren op de zak of bak. Dit helpt je bij te houden hoelang ze al in de vriezer liggen. Hamburgers blijven het best binnen drie tot vier maanden, dus zorg ervoor dat je ze op tijd gebruikt voor de beste kwaliteit.
  6. Zorg ervoor dat je zoveel mogelijk lucht uit de diepvrieszak haalt voordat je hem sluit. Lucht kan vriesbrand veroorzaken, wat de smaak en textuur van je hamburgers aantast. Gebruik een rietje om de lucht eruit te zuigen of druk voorzichtig zoveel mogelijk lucht uit de zak voordat je hem dichtmaakt.
  7. Vorm je hamburgers plat voordat je ze invriest. Dunne hamburgers ontdooien sneller dan dikke. Dit is handig als je op een drukke dag snel een maaltijd wilt bereiden. Bovendien zorgt dit ervoor dat de hamburgers gelijkmatig koken.
  8. Ontdooi je bevroren hamburgers altijd in de koelkast en niet op het aanrecht. Dit voorkomt de groei van schadelijke bacteriën en zorgt ervoor dat je hamburgers veilig zijn om te eten. Plan vooruit en leg de hamburgers de avond voor gebruik in de koelkast om te ontdooien.

Veelgestelde vragen

Kun je rauwe hamburger invriezen?
Ja, je kunt rauwe hamburger invriezen. Zorg ervoor dat ze goed verpakt zijn om vriesbrand te voorkomen.

Hoelang kun je hamburgers in de vriezer bewaren?
Ze kunnen tot 3 tot 4 maanden in de vriezer worden bewaard voordat de kwaliteit begint af te nemen.

Moet ik de hamburgers eerst bakken voordat ik ze invries?
Nee, het is niet nodig om ze eerst te koken voordat je ze invriest. Je kunt ze rauw invriezen.

Hoe moet ik hamburgers verpakken voordat ik ze invries?
Gebruik luchtdichte verpakkingen zoals diepvrieszakken of diepvriesfolie om de hamburgers te verpakken voordat je ze in de vriezer plaatst.

Kun je gebakken hamburgers invriezen?
Ja, je kunt gebakken hamburgers in de vriezer invriezen. Zorg ervoor dat ze volledig zijn afgekoeld voordat je ze invriest.

Hoe ontdooi ik bevroren hamburgers?
Je kunt ze in de koelkast laten ontdooien gedurende enkele uren of ze onmiddellijk koken zonder te ontdooien, maar dit kan de kooktijd verlengen.

Kun je ingevroren hamburgers opnieuw invriezen als ze eenmaal ontdooid zijn?
Het wordt over het algemeen niet aanbevolen om voedsel opnieuw in te vriezen nadat het eenmaal is ontdooid, omdat dit de kwaliteit kan verminderen en het risico op bacteriële groei kan verhogen.

Wilhelmus Hengstmengel

Wilhelmus Hengstmengel

Auteur en kok

Als kok weet Wilhelmus Hengstmengel als geen ander lekker eten begint bij het op de jusite Manier bewaren van levensmiddelen. Hij heeft inmiddels ruim 15 jaar ervaring in de keuken (dus ook met het bewaren en invriezen van onder andere groente, fruit, vlees, vis, en gerechten), en schrijft artikelen en recepten voor diverse Nederlandstalige receptensites (onder andere deze site), en enkele Duitstalige receptensites. Als oud groenteboer weet hij veel over groenten en fruit, en door het veelvuldig koken ook veel over de bereiding van vlees en vis. En natuurlijk over het langer goed houden van voedingsmiddelen. Hij heeft een passie voor het schrijven over simpele gerechten en kookmethoden. is een geboren Rotterdammer, maar vandaag de dag een echte Tiroler en Wereldburger. Bewaren en invriezen is over de hele wereld nagenoeg hetzelfde, maar toch soms net even anders.

Author: Wilhelmus Hengstmengel

Als kok weet Wilhelmus Hengstmengel als geen ander lekker eten begint bij het op de jusite Manier bewaren van levensmiddelen. Hij heeft inmiddels ruim 15 jaar ervaring in de keuken (dus ook met het bewaren en invriezen van onder andere groente, fruit, vlees, vis, en gerechten), en schrijft artikelen en recepten voor diverse Nederlandstalige receptensites (onder andere deze site), en enkele Duitstalige receptensites. Als oud groenteboer weet hij veel over groenten en fruit, en door het veelvuldig koken ook veel over de bereiding van vlees en vis. En natuurlijk over het langer goed houden van voedingsmiddelen. Hij heeft een passie voor het schrijven over simpele gerechten en kookmethoden. is een geboren Rotterdammer, maar vandaag de dag een echte Tiroler en Wereldburger. Bewaren en invriezen is over de hele wereld nagenoeg hetzelfde, maar toch soms net even anders.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept